Translate

dimarts, 1 de novembre del 2016

DEMOCRÀCIA

Segons l'Institut d'Estudis Catalans, la democràcia és:


Sistema de govern basat en el principi de la participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d’interès col·lectiu

I segons la Real Academia  Española:

Forma de gobierno en la cual el poder político es ejercido por los ciudadanos.
Doctrina política según la cual la soberanía reside en el pueblo, que ejerce el poder directamente o por medio de representantes

No són molt diferents. Encara que en Espanya sembla que és paper mullat. No tenim aquest sistema.

Lo pitjor de tot és que polítics i comunicadors són els únics que poden donar opinions públiques i tenen segrestades les finestres d'expressió pública.
 
Periodistes i tertuliania diversa escollida per criteris de conveniència de les persones que manen en els mitjans (no dic de les direccions dels mitjans,  dic expressament "les persones que manen"), i que són sempre les mateixes, s'esforcen en fer-nos creure que això que tenim és democràcia perquè votem de tant en tant, sense tenir opció a decidir.

Així que si algú manifesta una convicció anticapitalista, encara que es declari demòcrata convençut, resulta que li diuen antisistema. Si el sistema és la democràcia, els antisistema són els polítics i els partits enemics de la consulta al poble i/o a les bases.
Totes aquests que parlen en els mitjans tenen l'encàrrec de persuadir-nos que el sistema és el capitalisme, no la democràcia.
Si la soberanía és nostra, a què ve aquesta fòbia a consultar-nos? Un pensaria que els interessos dels nostres representants no coincideixen amb els nostres, quina cosa!!!
És molt greu sentir a algunes de les nostres representants que la democràcia consisteix en que elles prenen les decisions que ens convenen, no cal consultar les bases ni el poble, i li dieuen a això democràcia representativa, ey, que la democràcia no té cognom!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada